dvorana-park
Iznajmljeni termini u dvorani Park
September 8, 2016
milos-pejovic
Nagrada za ulogu u predstavi “Adam i Eva”
September 13, 2016
strip

Humanitarna aukcija u dvorani Park

Humanitarna aukcija radova dospjelih na konkurs ‘Comic Atelier’ koga su organizovali Atelier kafana i pizzeria i Hercegnovski strip festival, kao i crteža nastalih za vrijeme ovog i prošlih izdanja festivala, biće održana u srijedu 14. septembra u 20 sati, u foajeu dvorane Park. Riječ je o aukciji koja je bila predviđena u okviru Desetog HSF-a, ali je odložena zbog nevremena. Radovi će biti izloženi od 19h i moći će se vidjeti prije aukcije, sav prihod namijenjen je liječenju oboljele nađe sugrađanke Ive Bijelić.
U ponudi će biti pedesetak radova učesnika konkursa, kao i ovogodišnjih gostiju festivala koji su krem svjetske strip scene – Williama Simpsona, Mikea Collinsa, Igora Kordeja, Jane Adamović, Guillerma Ortega, Stevana Subić… ali i radovi sa prethodnih festivala a koji su u vlasništvu kafane-pizzerie Atelier i HSF-a.

Na nagradnom konkursu za kratki strip na temu kafane i boemskog života prvonagrađen je rad Tihomira Tikulina, zagrebačkog strip autora i ilustratora,  mladi crnogorski crtač Luka Cakić zauzeo je drugo, a tandem  Jelisaveta Fotić/Janko Radmanović iz Beograda treće mjesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *